Liittokokous on pidetty

25.5.2023

Varsinainen kokous rupeama alkoi vaaliliittojen omilla kokoontumisilla jo sunnuntaina 21.5. Näissä tapaamisissa käytiin läpi vaalien tapahtumia ja onnistumisia. Käytiin läpi myös vaikuttajaryhmäläisten tekemiä aloitteita ja henkilövalintoja.

Varsinainen liittokokous alkoi maanantai aamuna hienoilla musiikki esityksillä ja Riku Aallon puheella. Näiden jälkeen kokousta lähdettiin viemään varsin sujuvasti eteenpäin. Ensin tehtiin katsaus kuluneisiin vuosiin ja näiden päätteeksi käytettiin välillä varsin kriittisiäkin puheenvuoroja katsaukseen liittyen.

Liittokokoukselle päätettäviksi tulevia asioita alettiin käydä läpi maanantain aikana. Aluksi käsiteltiin liiton- ja ammattiosastojen sääntömuutokset ja muutosesitykset.  Sitä mukaa, kun kokouksessa esitettiin muutoksia hallituksen tekemään pohjaesitykseen, myös valiokunnat aloittivat työskentelynsä. Sääntövaliokunnan aloitettua, siirryttiin liiton strategian hiomiseen ja annettiin strategiavaliokunnille mietittävää. Tätä työtä jatkettiin koko tiistaipäivä, mitä nyt välissä valittiin liiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Keskiviikko olikin siis päätösten täyteinen päivä, kun valiokuntien mietinnöt liiton strategiaksi lyötiin lukkoon. Uuteen strategiaan ja liiton, sekä työhuonekuntien sääntöihin voi käydä tutustumassa tarkemmin liiton sivuilla, kunhan ne siellä julkaistaan.

Liittokokous päätettiin perinteiseen yhteislauluun keskiviikkona noin kello kahden aikaan.

Kokouspäivien päätteeksi järjestettiin sunnuntaina vaaliliittojen omat tilaisuudet ja tiistaina yhteinen, kaikille kokousedustajille suunnattu tilaisuus. Illanviettoja ryyditti hienot musiikkiesitykset, sekä oivallinen ruoka. Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että kokous oli varsin onnistunut ja hyvätunnelmainen tilaisuus.