Uutiset

Työnantajaliitto on saanut rivinsä ruoraksi ja työehtosopimusneuvottelut voidaan aloittaa.

 

Teollisuusliiton hallitus katsoo saaneensa riittävät tiedot työnantajaliitolta ja neuvottelut voidaan aloittaa. Aikaa tosin on vain viisi viikkoa. Ellei neuvottelutulosta saada aikaa 1.12. mennessä voi työrauha olla edelleen uhattuna. Lue teollisuusliiton uutiskirje kokonaisuudessaan täältä.


 

Miten teknologiateollisuuden päätökset vaikuttavat työehtoihin?

Nyt viimeistään kannattaa liittyä liittoon!

 

Pirujen maalaaminen seinille ei ole liioiteltua. Jos työehtosopimusten yleissitovuus häviää, samalla menetetään kaikki se, mistä sopimuksessa on sovittu ja siirrytään noudattamaan työsopimuslakia. Uhanalaisiin sopimuksiin kuuluu muunmuassa:

Minimipalkat, ilta- ja yövuorolisät, arkipyhäkorvaukset, lomaraha, palkallinen vapaa sairaan lapsen hoitoon, luottamusmiesorganisaatio, ja niin edelleen.

Mistä sinä luulet pääseväsi sopimukseen työnantajan kanssa kaksistaan neuvotellessasi?

 

SAK:n työehdot-osaston johtajan Heli Puuran kirjoitus.

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan kirjoitus.

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon haastattelu.


 

Teknologiateollisuus irtisanoutui työehtosopimuksesta

Uusi Teknologiateollisuuden työnantajat ry ottaa valtakunnalliset sopimukset neuvoteltavakseen

 

Työnantajajärjestöt lataavat kovat piippuun jo hyvissä ajoin, ennen ensi syksynä katkolle jäävän työehtosopimuksen neuvottelujen alkamista. Teknologiateollisuus ry keskittyy ilmoituksensa mukaan jatkossa paikallisen sopimisen valinneiden työpaikkojen edustamiseen. Uusi Teknologiateollisuuden työnantajat ry neuvottelisi jatkossa valtakunnallisen sopimuksen. Meyer ei ole vielä ilmoittanut, kumpaan yhdistykseen liittyy.

Alla linkkejä lisäuutisiin, sekä Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon ja varapuheenjohtaja Turja Lehtosen antamiin lausuntoihin aiheesta:

Riku Aalto

Turja Lehtonen

SAK

MTVuutiset


 

Kuukausiraportti välilehti lisätty sivuille

 

Välilehdellä pyritään julkaisemaan kuukausittain katsaus telakan ajankohtaisiin asioihin.


 

Itsearvio työkalu tartuntaepäilyn vahvistamiseksi

 

THL:n sivuilta löytyy linkki Omaolo.fi -palveluun. Palvelu on tarkoitettu niille, jotka epäilevät saaneensa tartunnan, tai olleensa lähikontaktissa tartunnan saaneen kanssa. Kyselyyn vastaamalla saat toimintaohjeita ja neuvoja. Linkki kyseiseen palveluun myös tässä, sekä Uutis osion korona sivulla.