Uutiset

On Turjan vuoro

 

Vaikka väitetään, että ay-liike on suurin syntisäkki ja syyllinen asioiden tilaan Suomessa, niin näin ei tietenkään ole, koska ay-liikkeellä ei ole koskaan ole ollut tosiasiallista vaikutusvaltaa niihin päätöksiin, jotka ovat suistaneet Suomen nykysuohon.

Jos demarivetoinen ay-liike olisi aidosti ja ryhdikkäästi keskittynyt työntekijöiden etujen, esim. palkankorotuksien ajamiseen, niin Suomen kulutusvetoinen talous olisi nyt paljon paremmassa kuosissa. Olisi ehkä jotain leikattavaakin! Nokialta irtisanotuillakin olisi nyt huomattavasti paremmat työttömyyskorvaukset ja mainitun yhtiön alasajo olisi tullut niin ikään kapitalistille paljon kalliimmaksi.

Ay-liikkeen sisäistä edunvalvontakykyä on vuosikaudet, erityisesti Metalliliitossa, jäytänyt poliittinen kaksoismiehitys, jolla on suljettu kyvykkäiden ihmisten nousu liikkeen johtopaikoille. Viime liittokokouksessa Turja Lehtonen oli vasemmistoryhmän äänestyksellä valitsema liittosihteeriehdokas, jonka kuningastien demarit suhmuroivat joidenkin juudasten avulla poikki.

Työnantajien ja maan hallituksen vyörytysten ristipaineissa meillä ei ole enää varaa pitää parhaita kykyjä sisäisessä jälki-istunnossa, vaan eturivin kyvyt on nostettava heille kuuluville paikoille välittämättä siitä, ettei kaikilla ole aina näiden älykkäiden ja teräväkielisten ihmisten kanssa kivaa.

Telakan liittokokoukseen valitut ehdokkaat seisovat yhtenä rintamana Turjan takana ja vaativat kentän äänen kuuluvuuden parantamista Metallin johdossa.

Telakan liittokokousedustajat 2016


 

Liukumaneuvottelut ovat päättyneet

 
Käynnissä olleet työntekijöitä koskeneet liukuvan työajan neuvottelut päättyivät tänään tuloksettomina.
 
Työnantaja päätti neuvottelut tehtyään työnjohtajien keskuudessa kyselyn  työntekijöitä koskevan liukuman tarpeellisuudesta, siihen liittyvistä ongelmista sekä sen vaikuttavuudesta tuotannon sujuvuuteen. Tämän kyselyn perusteella työnantajan edustajat eivät nähneet enää mahdolliseksi jatkaa neuvotteluja.
 
Jari Aalto
Juha Jormanainen
Kari Vinnari
Ari Rajamäki

 


 

Turun telakan työhuonekunnan sivusto on perustettu 2007.

Sivusto on siirretty toiseen paikkaan, osoite säilyy samana.
Sivusto uudessa paikassa  24.9.2015 alkaen.

Turun telakan työhuonekunta © 2007-2016

Webmaster