Kuntavaalit -21

Varsinainen vaalipäivä on siirretty oikeusministeriön päätöksellä. Uusi varsinainen vaalipäivä on 13.6.

Uudet ennakkoäänestyspäivämäärät:

Kotimaassa 26.5.–8.6.

Ulkomailla 2.–5.6.

Telakalta on vaaleissa ehdolla useita työntekijöitä. Heidät esittelemme alla. 

Juha Jormanainen

Turun Telakan työntekijöiden pääluottamusmies.

 

Olen 55 vuotias pitkän linjan ammattiyhdistystoimija ja kuntapolitiikan puuhastelija.

Tällä hetkellä vaikutan Raision kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön varapuheenjohtajana.

Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja yksi alaikäinen lapsi, lisäksi olen maailmalle saattanut neljä jo aikuiseksi kasvanutta lasta.

Harrastan lukemista, ylivoimaisena suosikkikirjailijanani pidän Väinö Linnaa, mutta luen kyllä kaikenlaista kirjallisuutta. Lisäksi toimin jalkapallojoukkueessa huoltajana, pyöräilen n. 8 kuukautta vuodesta, vähän keleistä riippuen, epäsäännöllisen säännöllinen voimailu kuuluu myöskin harrastuksiini.

Vasemmistolaisuus ja oikeudenmukaisemman maailman tavoittelu on ollut minussa niin kauan kuin muistaa jaksan.

Olen ehdolla kuntavaaleissa Raisiossa.


 

Martti Ervasti

Telakan työntekijöiden 1. varapääluottamusmies

 

Olen 41 vuotias levyseppä ja asun vaimoni kanssa Lausteella. Telakalla vaikutan suurlohkonkoonnissa, jossa varsinaisen työni lisäksi toimin levyseppien ja hitsaajien osaston luottamusmiehenä.

Harrastuksiini kuuluu erilaisten tietokone- ja lautapelien pelaaminen, sekä lemmikkijyrsijöistä huolehtiminen. Talouteemme kuuluu kaksi chinchillaa ja kaksi degua, eli torvimyyrää.

Vaaleissa tarkoitukseni on saada meidän tavallisten duunareiden ääni kuuluville Turussa. Lisäksi aion edistää koulutuksen ja terveydenhuollon tilan parantamista.

Kuntavaaleissa olen ehdolla Turussa.


 

Janne Lehtiö

Telakan työntekijöiden 2. varapääluottamusmies

 

Olen 53-vuotias hitsaaja, toimipaikkanani 10-halli. Langansulatuksen ohessa toimin em. hallissa ensimmäistä kauttani luottamusmiehenä. Luottona tosin olin jo Web-hallissa, jonka toiminta valitettavasti ulkoistettiin.

Kuntapolitiikassa olen täysin untuvikko, edessäni ovat vasta ensimmäiset vaalit. Pyrin valtuustoon koska pahimmat ruuhkavuoteni ovat takana, eli vapaa-aikaakin kolmen lähes kolmekymppisen isällä alkaa olla. Toinen syy tähän hyppyyni on se, että lähes ikäni politiikasta kiinnostuneena haluaisin päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihimme muutenkin, kuin vain äänestämällä.

Perheeseeni kuuluu kolmen jo mainitun jälkeläisen lisäksi kaksi lastenlasta. Samassa taloudessa tosin asuu tätänykyä vain vaimo ja ja kissa. Harrastuksina minulla on jonkin sortin itsensä kunnossa pitäminen, moottoripyöräily, vinyylien kuuntelu ja luontokuvaus. Kuvillani olen ajoittain kiusannut myös Rihtarin lukijoita.

Poliittisesti olen ollut aina vasemmalle kallellaan. Tämä on ollut jo lähisuvun duunaritaustaisuuden takia luonnollinen valinta. Minun kuntani takaa kattavat peruspalvelut kaikille tulotasosta riippumatta ja ulkoistamisvimmaa välttäen.

Olen ehdolla kuntavaaleissa Maskussa.


 

Mara Lehtonen

Turun Telakan Työsuojeluvaltuutettu


Terve!
Olen 49v ja tullut laivateollisuuteen vuonna 1999 ja sisustusvarusteluun timpuriksi, siellä toimin aluksi osaston TS-asiamiesvarana ja lopuksi työsuojeluasiamiehenä. Kun sisustusosasto lopetettiin ja pitkän pakkoloman jälkeen siirryin kone ja kansivarusteluun ja he valitsivat minut heti osaston TS-asiamieheksi, vanhan jäätyä eläkkeelle. Siellä osastolla tein timpurintöitä ja sitä kautta porukat oppi minut tuntemaan, joka johti siihen, että minut sitten myös valittiin työsuojeluvaltuutetuksi, kun vanha siirtyi muihin tehtäviin.


Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta, joista vanhempi on jo pois muuttanut ja muutama lemmikkieläin (neljä koiraa, kaksi kissaa, neljä kanaa, kukko ja kaksi ponia) niiden hoitamisen lisäksi harrastan jalkapallotuomarointia ja luonnossa liikkumista.
Luottamustehtäviä minulla on muutama ammattiosaston hallituksessa, sairaskassan hallituksen varapuheenjohtaja ja Teollisuusliiton TES neuvottelijan varahenkilö.


Olen kuntavaaliehdokkaana, kun pidän tärkeänä että kaikille kuuluu tasapuolisesti kunnan palvelut ja toimintojen ulkoistaminen on loputtava. Lasten hyvinvointi ja opiskelu on turvattava ja sitä kautta varmistettava että ammattikouluista kun oppilaat valmistuu niin heille löytyy myös töitä, kaikki ei vaan pysty opiskelemaan korkeakouluissa vaan tarvitaan myös duunareita.


Olen ehdolla kuntavaaleissa Turussa


 

Aimo Koskela

Turun telakan altaan hitsareiden luottamusmies

 

Asun Raisiossa ja olen neljän lapsen isä. Lapsissa on tulevaisuus, kaikki me vartumme. Sivistyslautakunnan jäsen. 

Vaaliehdokkaat kunnittain:

 

Turku:

Martti Ervasti nro. 275

Mara Lehtonen nro. 311

Raisio:

Juha Jormanainen nro. 59

Aimo Koskela nro. 65

Masku:

Janne Lehtiö nro. 46